Preview Mode Links will not work in preview mode

En snak om hestetræning

Oct 21, 2020

I dagens afsnit tager jeg en snak med Matilde Dueholm- Ridning med flow og funktion, om begrebet "dogme demokrati.
Matilde skrev d. 8 oktober et opslag om alle de floskler og dogmer vi dagligt bruger i hesteverdenen, og navngav det "dogma demokratiet", og det er det vi tager en snak om i dette afsnit.


Sep 15, 2020

I dette afsnit snakker Christina Vindelev og jeg om hvad Fascier er, og hvorfor de er så vigtige. 

Vi snakker om hvorvidt de påvirker hestens gangarter og bevægelse, hvordan de kan blive skadet, og hvordan det kan gøre virkelig ondt på hesten, hvis den har fascier der ikke fungere optimalt.

Vi taler om glidelag,...


Sep 10, 2020

I dette afsnit tager jeg en snak med Amanda Barton om hvor stor betydning vores egen intention har. 

Vi kommer vidt omkring og får både vendt, hvorfor det ikke altid er godt at være som en champange, hvorfor der skal være styr på hvem der tager beslutningerne og hvorfor det er så vigtigt at vide hvad man gerne...


Aug 20, 2020

I dagens afsnit tager jeg en snak med Helle Nygaard fra Hestelogik om hvorfor det er så vigtigt at have styr på sine basis signaler.

Vi kommer rundt om hvad basis signaler er, hvorfor det er et problem med for komplicerede "flere lags" signaler, og hvad rødtlys har med basis signaler at gøre.


May 2, 2020

I dette afsnit tager jeg en snak med Dyrlæge og ejer af Hestemund.dk Christina Suntum om tænder, bid, foderpakninger, EOTRH og meget meget mere.

Skal spidser altid raspes, hvorfor er det vigtigt at hesten altid er bedøvet når der tjekkes og ordnes tænder, hvorfor er spejl eller kamera alt afgørende for en...